Avanza sparkonto

Sparkonto Avanza

Fördelar med Avanza

  • Snabba insättningar och uttag.
  • Kostnadsfritt sparkonto.
  • Olika inlåningsaktörer.
  • Insättningsgaranti finns.
Sparbelopp Upp till 10 000 000 kr
Ränta 2,50 - 3,20 %
Fria uttag Ja
Swishstöd Ja
Insättningsgaranti Ja

Det finns flera fördelar med att spara pengar på ett Avanza Sparkonto. För det första så samarbetar man med Collector, Klarna, Nordax och Froda, vilket gör det enkelt att spara pengar. Dessutom är det möjligt att byta mellan aktörerna ifall t.ex. räntorna förändras. Med ett Avanza Sparkonto+ är det enkelt att spara.

Avanza fasträntekonto

Genom att binda pengarna i 3 månader upp till 24 månader så kan du få betydligt högre ränta, i skrivande stund upp till 3,00 %. Detta innebär alltså att det är möjligt att tjäna högre ränta på ditt sparande.

Spara & investera

En annan fördel med Avanza är smidigheten med att ha sparkonto, aktier och fonder på samma ställe. Det gör att man lätt kan bygga ett djupare sparande och följa sina investeringar på ett och samma ställe.

Bolån

Avanza erbjuder även bolån till kunder som har ett sparande hos dem. Räntorna är bland de lägsta på marknaden och det gör det möjligt att få ett bolån på mycket förmånliga villkor.

Lär dig mer Avanza Akademin

Vill du ha hjälp att komma igång och lära dig mer så har Avanza en "akademi" som är gratis där du kan lära dig om aktier, fonder, sparstrategier och ja det mesta när det kommer till sparande. Det är bra att läsa igenom då det inte är säkert att du får pengarna tillbaka ifall du investerar i aktier eller fonder.

Vårt omdöme av Avanza

Avanza är ett mycket bra val för den som vill ha ett enkelt och smidigt sparkonto. Dessutom har man möjlighet att spara pengar i aktier och fonder på samma ställe, vilket gör Avanza till en perfekt plattform för sparande.

Tittar man på sociala medier, lyssnar på podd eller besöker bloggar relaterade till sparande så lyfts ofta Avanza fram som ett utmärkt val, så man är även mycket omtyckta i övrigt.

Överväger du att skaffa Avanza så kan vi varmt rekommendera de!

Ansök om ett sparkonto här

Vanliga frågor och svar om Avanzas sparkonto

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi får om Avanza Sparkonto.

Är det kostnadsfritt att öppna ett Avanza Sparkonto?

Ja, det är kostnadsfritt och du betalar ingen månadsavgift.

Vilket sparkonto på Avanza är bäst och ger högst ränta?

Just nu ger Borgo 3,20 % ränta ifall du placerar pengarna på ett rörligt konto med fria uttag.

Hur fungerar insättning hos Avanza?

Du kan sätta in via Swish eller via banköverföring. Swish går direkt medan banköverföring tar vanligtvis en bankdag.

Ska jag välja bundet så räntan blir högre på sparkontot?

Om du är helt säker på att du inte behöver pengarna under bindningstiden så kan det vara en god idé då räntan blir högre.

Läs mer om Avanza